Handelen in cryptocoins voor beginners

admin april 30, 2018 0

Wil je beginnen met beleggen? Waar dit vroeger nog was voorbehouden aan de rijken worden de drempels hiervoor steeds lager. De handel in cryptocoins is hier een uitstekend voorbeeld van. Dit is zo eenvoudig dat vele Nederlanders ermee gestart zijn zonder zich bewust te zijn van het feit dat het een vorm van beleggen is. Het is laagdrempelig door de eenvoudige techniek en bovendien is het mogelijk om met een klein bedrag te handelen. Bij wijze van spreken kun je al handelen met een euro.

Als je start met crypto coins kopen dan is het belangrijk om de basis te kennen en weten hoe je veilig koopt en verkoopt. Hieronder een aantal tips voor beginners en antwoorden op veel gestelde vragen:

Wat zijn cryptocoins?

Cryptocoins zijn munten die volledig digitaal zijn op basis van een ingewikkelde code (blockchain). Deze code garandeert de veiligheid van de coin, waardoor hiermee niet kan worden gefraudeerd.

Een Bitcoin is voor mij te duur

Eén Bitcoin kost duizenden Euro’s. Geen paniek, het is niet verplicht om een hele coin te kopen. Sterker nog, je kunt ook een zeer klein deel kopen. Je kunt bijvoorbeeld 0,001 Bitcoin aanschaffen, omgerekend circa €10.

Cryptocoins bewaren

Net als ‘echt geld’ dien je je cryptocoins op een veilige manier te bewaren. Er is geen bank waar je je Bitcoins (of andere digitale valuta) bewaart, dus daarvoor zijn andere manieren:

-          Bewaren op een exchange

-          Bewaren op een software wallet (app)

-          Bewaren op een hardware wallet (externe harde schijf)

Verstandig beleggen

Zoals met elke belegging is het belangrijkste advies om niet meer te investeren dan je financieel kan dragen. Of anders gezegd, handel met een bedrag dat je kunt missen. Zeker bij cryptocurrency is dit essentieel, omdat de waarde flink kan schommelen.

Meer tips? Cryptocoins kopen voor beginners

Leave A Response »